A visit to Portsmouth

The HMS Ark Royal, het vlaggenschip van de Royal Navy dat binnenkort gesloopt zal worden

The HMS Ark Royal, het vlaggenschip van de Royal Navy dat binnenkort gesloopt zal worden

                                                                                                                                                                                                                        Voor een item voor het NOS acht uur journaal over de bezuinigingen in defensie en de geschiedenis van The Royal Navy zijn Arjen en ik gisteren naar Portsmouth gegaan. Voor veel Nederlanders staat dit bekend als de plek waar de ferry aankomt, maar Portsmouth heeft nog veel meer te bieden. Hier is namelijk ook de grootste haven van de Royal Navy waar op het moment de HMS Ark Royal ligt aangemeerd. Dit is het vlaggenschip van de marine en dit zal door de bezuinigingen binnenkort gesloopt worden. 

Arjen met de HMS Ark Royal in de achtergrond

Arjen met de HMS Ark Royal in de achtergrond

                                                                                                                                                                                                                         Een vreemde tegenstelling is dat de Historic Dockyard ook onderdeel is van deze haven. Hier ligt onder andere de HMS Victory. Een machtig zeilschip dat gelijk aan Master & Commander doet denken. Dit schip staat symbool voor de oude glorie van de marine en is nu ingericht als museum terwijl de Ark Royal gesloopt gaat worden.. Een schitterend plaatje van tegenstellingen dus. Het viel echter niet mee om toestemming te krijgen om hier te mogen filmen. Britse bureaucraten.. Maar met enkele omwegen is het toch gelukt en dinsdag kunnen we er terecht. De HMS Ark Royal zal ook uitvaren die dag om pas weer begin december terug te komen.  

The HMS Victory, oude Royal Navy glorie

The HMS Victory, oude Royal Navy glorie

The HMS Victory

The HMS Victory

                                                                                                                                                                                                                         Voor ons was deze dag ook een kans om mensen vast persoonlijk te spreken en om locaties te spotten waar we verder willen filmen. Zoals The Spinnaker Tower. Een gigantische en moderne toren. Je kan hier met de lift omhoog en van daar heb je op 100 meter hoogte een prachtig uitzicht over het haven gebied. Hier willen we enkele overzicht shots gaan maken. 

The Spinnaker Tower is 170 meter hoog

The Spinnaker Tower is 170 meter hoog

Het uitzicht

Het uitzicht

In de Spinnaker Tower

In de Spinnaker Tower

Uitkijkend op Isle of Wight

Uitkijkend op Isle of Wight

Op de glazen vloer in de Spinnaker Tower (ik heb hoogtevrees..)

Op de glazen vloer in de Spinnaker Tower (ik heb hoogtevrees..)

De diepte onder de glazen vloer van de Spinnaker Tower

De diepte onder de glazen vloer van de Spinnaker Tower

                                                                                                                                                                                                                       Rondkijken in Portsmouth was erg leuk en zeker de moeite waard. De reis erheen en terug naar huis was alleen dramatisch. Natuurlijk hadden de fijne Unions die dag ook uitgekozen om te staken. De beruchte tube strikes..  Echt alles, maar dan ook alles dat die dag tegen kon zitten zat tegen. Lees er alles over in Those f***ing tube strikes!

This entry was posted in Fotoverslag and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to A visit to Portsmouth

  1. valenberghs Gerd says:

    Brrrr ECHT wel hoog ,maar wel speciaal !!!!
    xxx

  2. Femke says:

    Wauw die glazen vloer! Eng!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *