F**k the Fees!

De politie houdt de grootste groep studenten vast midden in Whitehall rond 16.00 uur

De politie houdt de grootste groep studenten vast midden in Whitehall rond 16.00 uur

                                                                                                                                                                                                                              De studenten zijn boos op de regering. Er is namelijk besloten het lesgeld te verhogen naar £9.000 (ongeveer €10.600) per jaar. Twee weken geleden waren er al demonstraties geweest in Londen. 50.000 studenten marcheerden toen door de straten en dit eindigde in Millbank. Daar vielen ze het hoofdkantoor van de Conservatieven aan. Uiteindelijk zijn er 68 arrestaties verricht. Deze demonstratie was een stuk kleiner, er waren maar een paar duizend studenten. De politie pakte het deze keer alleen heel anders aan om problemen te voorkomen.

De tweede rij politie die omstanders weg houdt van de vastgehouden groep studenten in het midden van Whitehall

De tweede rij politie die omstanders weg houdt van de vastgehouden groep studenten in het midden van Whitehall

                                                                                                                                                                                                                                              De mars van studenten werd al vrij snel tegengehouden door de politie. De grootste groep herrieschoppers werd zelfs vastgehouden door een muur van politie aan beide kanten. Op deze manier moest de schade beperkt blijven. De politie wilde dat de groep uit zichzelf zou kalmeren en rustig naar huis zou gaan. Dit betekende alleen wel dat honderden studenten uren vastgehouden werden midden in Whitehall.

Rond acht uur 'savonds houdt de politie nog steeds een grote groep studenten vast als vee midden in Whitehall

Rond acht uur 'savonds houdt de politie nog steeds een grote groep studenten vast als vee midden in Whitehall

                                                                                                                                                                                                                                                        Zo lang zelfs dat er op een gegeven moment voorzieningen werden gebracht als chemische toiletten en er water werd uitgedeeld. Nadat de politie Whitehall helemaal vrij had gemaakt van omstanders zijn ze de studenten in groepen naar buiten gaan sluizen. Dit heeft tot diep in de nacht geduurd. De uiteindelijke schade is beperkt gebleven tot vernielingen aan een politiebusje, bushaltes en telefooncellen.

Constant vlogen er helikopters over met zoeklichten

Constant vlogen er helikopters over met zoeklichten

Honderden studenten wachten tot ze vrijgelaten worden

Honderden studenten wachten tot ze vrijgelaten worden

Een van de vele vuurtjes die studenten hadden aangestoken om warm te blijven

Een van de vele vuurtjes die studenten hadden aangestoken om warm te blijven

De politie probeert de omstaande studenten terug te duwen, deze groep weigert te vertrekken

De politie probeert de omstaande studenten terug te duwen, deze groep weigert te vertrekken

Rond acht uur was er duidelijk een groot vuur te zien tussen de groep vastgehouden studenten

Rond acht uur was er duidelijk een groot vuur te zien tussen de groep vastgehouden studenten

                                                                                                                                                                                                                                          Over deze demonstratie heb ik live verslag gedaan voor het Radio 1 journaal. Zie: “Mijn eerste LIVE verslag voor Radio 1

This entry was posted in Fotoverslag, Videoverslag and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *