Het Pauselijk bezoek aan de UK

Het Pauselijke staatsbezoek aan de UK is omgeven door kritiek en controverse. Er zijn veel demonstraties tegen zijn ideeën over vrouwelijk en homofiele priesters en natuurlijk speelt het schandaal van het seksueel misbruik ook een grote rol. Dit is vooral waar de media aandacht aan besteed, zeker hier in de UK.

Beeldverhaal maken met gaypriest Colin Coward

Beeldverhaal maken met gay Priest Colin Coward

   

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                       Wat wel eens vergeten wordt is dat er ook nog een heel andere discussie aan de gang is. In de UK bestaat er nameijk ook nog zoiets als The Church of England. Een aftakking van de Rooms Katholieke Kerk die door Henry VIII is opgericht zodat hij kon scheiden van zijn eerste vrouw en kon trouwen met Ann Boleyn. The Church of England is daardoor altijd een vreemde eend in de bijt geweest.  

Filmen in de kerk St. Martin in the Fields met cameraman Jamie

Filmen in de kerk St. Martin in the Fields aan Trafalgar Square met cameraman Jamie

                                                                                                                                                                                                                       Binnen deze kerk zijn er namelijk grof gezegd altijd twee stromingen geweest. De echte Katholieken en de meer Liberale stroming. De één heeft grote problemen met bijvoorbeeld vrouwelijke en homofiele priesters en de andere beweging moedigt het juist aan. Er is dus een duidelijk twee splitsing die ertoe geleid heeft dat de echte Katholieken zich al lange tijd niet meer thuisvoelen in The Church of England.  

Vanaf het balkon is er een mooi uitzicht op de net gerenoveerde kerk

Vanaf het balkon is er een mooi uitzicht op de net gerenoveerde kerk

                                                                                                                                                                                                                          De Paus heeft enige tijd geleden een voorstel gedaan aan de Katholieken van The Church of England om terug te komen naar het Vaticaan als ze dat willen. Dat zou betekenen dat zij de Paus weer accepteren als het hoofd van de Kerk, wat The Church of England nu niet doet. Een zeer interresante discussie dus om een item over te maken voor Radio1 en voor het NOS journaal

Father Elliot Mark Smith wordt door cameraman Jamie gefilmd aan het orgel

Father Elliot Mark Smith wordt door cameraman Jamie gefilmd aan het orgel in St. Pauls church in Tottenham

  

  

   

Het item 

 

This entry was posted in Fotoverslag and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *