Filmen in Portsmouth

Het interview met Dr. James Thomas van the Portsmouth University met The HMS Warrior in de achtergrond

Het interview met Dr. James Thomas van the Portsmouth University met The HMS Warrior in de achtergrond

                                                                                                                                                                                                                         Het is nog maar november, maar wat is het koud in Portsmouth! Zo pal aan de kust lijkt het al hartje winter. Gisteren zijn we er de hele dag gaan filmen en radio gaan maken voor een verhaal over de bezuinigingen in defensie. Natuurlijk was het niet alleen koud, maar ook nat. Het belangrijke interview was met Dr. James Thomas van the Portsmouth University en dit moest gelijk in de ochtend. Ook moest het buiten omdat we de HMS Warrior (een oud marine schip) in de achtergrond wilden.

Het weer was verschrikkelijk, dus is het een regenachtig gesprek geworden. Maar ja, zo is Groot-Brittannië nou eenmaal. Accept it. Arjen was ook nog een hoed vergeten en heeft er dus maar een gekocht met het koude weer. Zelf vind hij hem geweldig, de crew (Arie en Eric) en ik doopten hem snel al om tot the beaver of the dead cat.. Miauw! 

The HMS Warrior

The HMS Warrior

Het interview voor radio met Dr. James Thomas

Het interview voor radio met Dr. James Thomas

                                                                                                                                                                                                                         Het originele plan was ook om te gaan filmen in de Historic Dockyard waar we eerder vorige week zijn gaan locatie spotten. (Zie: A visit to Portsmouth) Hiervoor hebben we twee (!) keer toestemming gekregen en twee keer hebben ze later afgezegd. Weer een typisch geval van Britse bureaucratie.

Zeker als je bedenkt dat de Historic Dockyard open is voor toeristen met foto- en videocamera’s. Zodra die camera echter meer kost dan £2.000, moet je toestemming hebben. Arjen heeft echter met onze cameraman van de dag toch stiemen wat materiaal gemaakt.. Soms is dat nu eenmaal de enige manier om in dit land iets gedaan te krijgen. Voor een mooi overzicht van de haven zijn we ook in de Spinnaker Tower gaan filmen. 

Cameraman Arie filmt in de Spinnaker Tower

Cameraman Arie filmt in de Spinnaker Tower

Locaties spotten aan de overkant van de haven vanuit de Spinnaker Tower, with The Hat

Locaties spotten aan de overkant van de haven vanuit de Spinnaker Tower, with The Hat

The Hat

The Hat

                                                                                                                                                                                                                           We hadden deze dag niet voor niets uitgekozen om naar Portsmouth te gaan. Op deze dag zou de HMS Ark Royal, het huidige vlaggenschip van the Royal Navy, namelijk uitvaren. Ze lag al een tijdje in de haven en dit zal waarschijnlijk de laatste keer zijn dat dit schip in al haar glorie is te zien. In december keert ze terug en daarna wordt ze waarschijnlijk gesloopt. Bezuinigingen..

Om aan de andere kant van de haven te komen namen we de Gosport Ferry. Naast waar de ferry aanmeert, hadden we een prachtig uitzicht op het schip als ze wegvaart. Het filmen hiervan was een race tegen de klok. Tijdens het uitvaren nam Arjen twee stand-uppers op en het uitvaren zelf moest ook gefilmd worden. Nadat het schip vanaf daar uit het zicht was verdwenen namen we een taxi om snel vanaf een andere locatie, met the HMS Ark Royal in de verte, een derde stand-upper op te nemen.

Filmen op de Gosport Ferry die ons naar de overkant van de haven bracht

Filmen op de Gosport Ferry die ons naar de overkant van de haven bracht

Arjen neemt boot geluiden op voor het radio verslag, with The Hat

Arjen neemt boot geluiden op voor het radio verslag, with The Hat

Stand-upper 1 met de HMS Ark Royal in de achtergrond voor vertrek

Stand-upper 1 met de HMS Ark Royal in de achtergrond voor vertrek

The HMS Ark Royal maakt zich klaar voor vertrek

The HMS Ark Royal maakt zich klaar voor vertrek

Het filmen van het vertrek van de HMS Ark Royal

Het filmen van het vertrek van de HMS Ark Royal

The HMS Ark Royal vertrekt met sleepboten die haar de haven uithelpen

The HMS Ark Royal vertrekt met sleepboten die haar de haven uithelpen

Stand-upper 2 terwijl de HMS Ark Royal wegvaart

Stand-upper 2 terwijl de HMS Ark Royal wegvaart

Oh, oh wat was het koud!

Oh, oh wat was het koud!

Going, going, gone

Going, going, gone

Stand-upper 3 op een andere locatie met de HMS Ark Royal in de verte

Stand-upper 3 op een andere locatie met de HMS Ark Royal in de verte

Geluid van de golven opnemen voor het radio verslag

Geluid van de golven opnemen voor het radio verslag

Ook door het slechte weer heen kan Portsmouth erg mooi zijn

Ook door het slechte weer heen kan Portsmouth erg mooi zijn

This entry was posted in Fotoverslag and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *